Toti oamenii noi pe care ii intalnesti merita sa fie salutati cu un zambet!

luni, 22 septembrie 2008

Eu si engleza:)

Se face aproape o saptamana de cand tot vreau sa povestesc despre inscrierea mea la cursurile de la British Council, dar se pare ca am avut o stare prelungita de lene..

Deci, m-am inscris. Marti. Am dat un test, toate bune si frumoase la gramatica, toate proaste la speaking. Ei, nu chiar toate, dar aproape. Eu chiar nu pot sa port un dialog mai mult de3 min fara sa ma balbai si fara sa ma fac rosie-verde-galbena-albastra...dar gata, de acum sper sa fie totul mult mult mai bine. Sunt intr-o grupa de post-intermadiar si sunt gata sa invat sa vorbesc in engleza.

Si uite asa am avut primul curs vineri. Foarte interesant. Chiar fac cu o englezoaica. Si chiar imi place. Sau cel putin primul curs a fost tare placut. Sunt in grupa cu oameni mari, ink vreo 2 fete de varsta mea, dar am facut cunostinta cu toti intr-un mod la care nu m-as fi gandit: a pus pe 4 dintre noi in cerc si restul se ducea la fiecare persoana si discutam pentru 3 minute. Si asa am ajuns sa aflu ca nu sunt singura care nu e experta intr-ale limbilor straine si ca si ei isi doresc la fel ca si mine sa invete sa vorbeasca engleza. De fapt, "I came here to improve my English" a fost cea mai intalnita propozitie.

Sunt foarte draguti toti si sper sa ramana asa si de-a lungul cursurilor. A...si stiti cu cine mai sunt in grupa? Adriana Muraru. Bine, nici eu nu stiam cum o cheama, dar o stiam de la televizor, de la stiri. Si e mult mai draguta ca la tv. Si mai sunt si cu sora lui Adrian Enache, o doamna foarte de treaba si stilata, care mi-a placut inca dinainte sa aflu cine este. Si cu multi alti "omi"( cum zicea nasa mea cand era mica) mari si importanti, asa cum o sa devin si eu( si nu numai):)))

Nu v-am zis ca pe profa mea o cheama Bron, e doar de 2 saptamani in Romania, locul ei preferat e Mexicul si, din pacate, a omorat un cangur cu masina. Si a studiat in Barcelona, stie sa schieze si nu are inca o masina aici. Bine, stiu ca astea nu erau neaparat de zis, dar mi le-am amintit usor pentru ca am facut un joc cu lucruri adevarate si false despre ea.

In concluzie, nu am dat banii degeaba. Numai ca vorbesc o ora jumate numai in engleza si tot e ceva. Asa ca, daca vreti sa va inscrieti vreodata si vreti sa aflati mai multe dinainte, puteti sa ma intrebati, pentru ca si eu am vrut sa stiu mai multe si pe mine nu m-a putut ajuta nimeni..

5 comentarii:

Anonim spunea...

Imi place cum scrii!
Sa ai spor la invatat! Cred ca toti avem problema aceasta cu vorbitul, e mult mai usor sa intelegi ce ti se spune, dar tare greu sa iti gasesti cuvintele!
Imi place ca folosesti expresia "rosie-verde-galbena-albastra"!
Promit sa revin.
poop

Anonim spunea...

Probabil ca atunci cand vorbesti , incerci sa te gandesti la ce timp trebuie sa pui verbul ... usor, usor o sa iti dai drumul la vorbit , din proprie experienta iti spun ca din carti nu prea poti invata , numai vorbind liber, in grup , o sa reusesti sa porti o conversatie fara sa te balbai. Spor la invatat ! :)

Pupica spunea...

exact. ma gandesc mai mult la cum spun si nu la ce spun...o sa fac tot posibilul sa invat cat mai bine! saru'mana!

Corina spunea...

Mama,dar chiar suna interesant ce ai facut tu acolo.Interactiv, domne. Dai un ban, da' stii o treaba. Si mai cunsoti si vedete:D Lasa ca stiu ca o sa te imprietenesti cu ea si o sa-ti pui singura pile :D

Anonim spunea...

Si cu multi alti "omi"( cum zicea nasa mea cand era mica) mari si importanti, asa cum o sa devin si eu( si nu numai):)))

Aici intr-un mod subtil se referea la mine :> :))
" si nu numai :> " :))

Si DA . Esti o vedeta intre vedete .

Believe in your power ;;)
etc,etc,etc :D